Home » Blogi » Volbeat – tanskalaista metallia

Volbeat – tanskalaista metallia

  • tehnyt
Volbeat ihastuttaa myös Suomessa

Volbeat on vuonna 2001 perustettu tanskalaisyhtye, joka sekoittaa mukavasti metallia, rokkia ja rockabillya. Monet yhtyeen kappaleista ovat soineet myös Suomen radiokanavilla ja onpa yhtye nähty keikkailemassa myös Suomessa. Bändillä on kunnia olla monen yhtyeen esikuva, josta halutaan ottaa mallia. Jo nyt pitkän uran tehneen yhtyeen nousukiito vain jatkuu, sillä albumit ja keikat myyvät aina vain paremmin.

Volbeat on muodostunut death metal -yhtyeestä

Harva tietää, kuinka yhtyeen laulaja, kitaristi ja lauluntekijä Michael Poulsenilla oli ennen Volbeatia death metal -yhtye nimeltään Dominus. Dominuksen musiikki erosi merkittävästi Volbeatin musiikista, mutta joitakin vaikutteita on jäänyt. Kaikki bändin alkuperäiskokoonpanosta olivat Dominuksessa soittaneita muusikoita. Sittemmin vaihtelua kokoonpanoon on kuitenkin tullut ja nykyisin Poulsenin lisäksi rumpali Jon Larsen on ainut alkuperäisjäsen.

Volbeatin sanotaan olevan sekoitus monia eri musiikkityylejä, vaikka se luokitellaankin perinteiseksi metalliksi. metallibändit hakevat kuitenkin usein vaikutteita kauempaa menneisyydestä ja näin on myös tämän yksilön kohdalla. Volbeat on kertonut ottaneensa vaikutteita muun muassa perinteisestä rock n’ rollista, eli siis esimerkiksi Elvis Presleystä. Monista heidän kappaleistaan voikin kuulla näitä vaikutteita.

Menestystä alusta alkaen

Bändi sai lentävän lähdön heti ensimmäisellä albumilla, sillä debyyttialbumi palkittiin vuoden parhaan esikoisalbumin palkinnolla Tanskan musiikkigaalassa vuonna 2005. Volbeatin esikoisalbumin nimi on The Strength / The Sound / The Songs. Siitä lähtien yhtye on voittanut lukuisia palkintoja niin kotimaassaan Tanskassa kuin kansainvälisissä musiikkigaaloissakin.

Avainsanat: