Home » Blogi » Marilyn Manson ja vaikuttava musiikki

Marilyn Manson ja vaikuttava musiikki

Punainen Manson

Vuonna 1996 Marilyn Manson ja hänen bändinsä julkaisivat toisen täyspitkän albuminsa Antichrist Superstar. Trent Reznorin tuottamasta platinapalkitusta Antikristuksen supertähdestä tuli bändin suosituin albumi tähän mennessä. Albumin voimakkaat sanoitukset ja tarttuvat melodiat olivat osa Antichrist Superstarin teemaa. Ei ole epäilystäkään siitä, etteivätkö The Golden Age of Grotesque -julkaisu vuonna 2003 ja sitä seurannut The High End of Low -kappaleen menestys lisänneet Marilyn Mansonin ja hänen bändinsä tunnettavuutta.

Marilyn Manson haluaa vaikuttaa ulkonäöllä ja sanoituksilla

Tapa, jolla Marilyn Manson järkytti kuulijoitaan, ei ole erityisen uusi keksintö. Loppujen lopuksi hänen shownsa on kunnianosoitus traagiselle näyttelijälle Marilyn Monroelle. Manson väittää, että hän sai alter egonsa yhdistämällä Marilynin etunimen sarjamurhaaja Mansonin sukunimeen. Vaikutteita hän on saanut musiikkiinsa glam rockista sekä industrialista. Glam rockissa esiintyjät ovat varsin huomiota herättävän näköisiä ja tähän listaan on myös Manson luettava.

Marilyn Manson eli Brian Hugh Warner sanoittaa kaikki kappaleensa itse. Näin hän saa oman sanomansa tuotua esille ja samalla mahdollisuuden shokeerata kuuntelijoita. Hän haluaa ihmisten huomaavan yhteiskunnan ongelmat sanoitustensa kautta ja samalla pyrkii vaikuttamaan ihmisten ajattelutapaan. Manson haluaa, että ihmiset ajattelevat enemmän itse. Toisinaan sanoitukset ovat rajuja ja niistähän metallibändit yleensä tunnetaan.

Marilyn Manson on kooste omaa ja muita artisteja

Manson on Bob Dylan -fani. Musiikillisesti Manson kääntyi nuoruutensa idolin puoleen saadakseen inspiraation. ”Olin aiemmin enemmän Dylan-fani, luulen, koska pidän hänestä todella”, Mansonin kerrotaan sanoneen. Musiikillisesti laaja-alainen Manson on saanut vaikutteita monelta eri artistilta. Tästä kaikesta hän on luonut täysin oman konseptinsa ja brändinsä.

Avainsanat: